Drie docenten/projecten zijn door de Teachers in the Lead van het Graafschap College verkozen tot Graafschap Pioniers 2015–2016! Het programma Graafschap Pioniers is bedoeld voor docenten van het Graafschap College die een goed idee hebben om hun werk leuker te maken en het onderwijs te verbeteren. De winnaars krijgen een budget van € 5000,- om hun idee uit te werken.

Joop van der Horst (docent rekenen), Lia Oesterholt (docent Verpleegkunde) en Suzanne Jansen en Jories Wijkamp (docenten Communicatie) hebben projecten ingediend die beoordeeld zijn als innovatief, ondernemend, creatief en aansluitend op de leermotivatie van mbo-studenten. Hierbij hebben zij altijd de samenwerking met collega-docenten als voorwaarde.

Joop van de Horst werkt samen met collega’s op een realistische manier aan de rekenvaardigheden van studenten. Lia Oesterholt heeft ideeën voor het opzetten van een Zorghuis. Suzanne Jansen en Jories Wijkamp motiveren met hun project ‘Projectdagen’ studenten om hun ondernemend gedrag en burgerschapscompetenties verder te ontwikkelen.