Word jij mijn nieuwe collega?

Het leven van een docent ICT op het Graafschap College: lange vakanties, korte werkdagen, leuke collega’s en werken met enthousiaste jongeren. Wie wil dat nou niet?! Het is natuurlijk niet alléén maar rozengeur en maneschijn, maar overall is mijn baan gewoon heel erg leuk! Ik zal je uitleggen waarom je gek bent als je niet bij ons zou willen komen werken!

Wat nou suffe baan?!

Misschien denk je “een baan als docent is suf”. Huiswerk nakijken, de hele dag presentaties geven en politieagent spelen in de klas. Deze dingen horen er een beetje bij, maar het is verre van suf. Ik zal je uitleggen waarom:

  • We werken tegenwoordig met lesrobots om studenten met bijvoorbeeld een hernia ook thuis onderwijs aan te bieden. Die student kan dan vanuit bed de les volgen, ook mede-studenten nemen actief deel aan de robotles en houden op deze manier contact met hun klasgenoot. Awesome toch?!
  • Dat politieagentje spelen valt allemaal wel mee, want negen van de tien studenten hebben bewust voor deze opleiding gekozen. Ze zijn enthousiast en willen graag horen wat je ze te vertellen hebt. (Sorry collega’s van het middelbare onderwijs, maar wij hebben het beter voor elkaar J.)
  • Presentaties geven kun je ook in veel verschillende vormen doen. Past ‘gewoon lesgeven’ niet bij jou, dan doe je toch een interactieve workshop met de studenten of maak je bijvoorbeeld gebruik van e-learning. Gebruik een methode die het best bij jou past.

Een leven lang ontwikkelen

Graafschap College maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. Sommigen die dit lezen worden al moe bij de gedachte. Maar denk daar eens wat langer over na. Het is toch helemaal niet leuk om de hele tijd hetzelfde te doen? Ik word al gek van de gedachte dat ik elke dag hetzelfde doe. Dan verveel ik mij een ongeluk! Wat ik juist zo leuk vind, zijn al die veranderingen in ICT-land. Elke keer worden de diensten en software weer beter, sneller, handiger, krachtiger. Al die veranderingen houden je scherp.
In ons team krijg je volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door cursussen te volgen of naar lezingen/beurzen te gaan. Je bepaalt zelf hoe hoog je de lat legt, de mogelijkheden worden je in ieder geval aangeboden. Maak er gebruik van zou ik zeggen!

Een warm nest

Een van de belangrijkste dingen aan mijn baan vind ik de samenwerking met mijn collega’s. Er heerst een ontzettend goede sfeer bij ons op de afdeling. Tijdens de eerste pauze zitten we met z’n allen in de docentenkamer voor een bakje koffie/thee. Aan het eind van de pauze kom je met piepende oren naar buiten. Oorzaak: altijd veel gezelligheid en leuke gesprekken. In de middagpauze gaat het er hetzelfde aan toe. Er wordt veel gelachen met elkaar.
Maar ook als het, door wat voor omstandigheden dan ook, even niet gaat, is er altijd een luisterend oor en begrip voor de situatie. Kortom, een warm nest en een zeer prettige omgeving om in te werken.

warm nest

We zijn gewoon de beste!

Dat klinkt wat arrogant en dat is het natuurlijk ook wel, maar het is wel zo! De afgelopen jaren zijn we meerder keren gekozen tot beste ICT-opleiding van Nederland en dat word je natuurlijk niet zomaar.  We hebben veel ervaring en expertise in ons team met zowel collega-docenten met een lerarenopleiding als achtergrond als collega’s die jarenlange ervaring vanuit het bedrijfsleven meenemen, een mooie mix! Dit hebben we vertaald naar een solide lesprogramma. Veel van onze studenten blijven werken bij de bedrijven waar ze stage hebben gelopen. Die bedrijven zijn meer dan tevreden over het opleidingsniveau van onze studenten.

Vakantie, vakantie en nog een vakantie!

Laten we wel eerlijk zijn. Over vakanties hoor je mij niet klagen. Met 6 weken zomer vakantie kan ik prima uit de voeten. Gedurende het jaar heb je ook regelmatig een weekje vrij. (Eerlijkheidshalve heb je soms ook wel een weekje vakantie nodig om bij te komen van de hectiek in het onderwijs.)

Overtuigd?

Hopelijk heb ik je kunnen overtuigen dat het gewoon heel erg leuk is om bij het Graafschap College te komen werken. We zijn enthousiast om je te ontmoeten en hopen dat jij ons team komt versterken zodat we nog beter worden dan we al zijn!

Heb ik je enthousiast gekregen en wil je meer weten? Kijk dan ook eens naar  onderstaande video waarin ik word geïnterviewd en antwoord geef op de vraag:  “Waarom werk je bij het Graafschap College?”.

Hopelijk tot snel!

Erik Turkesteen