Geslaagd kennisdelingsevent i.s.m. Rijn IJssel + uitreiking ‘Wisselloep’

Op 12 februari vond het tweede kennisdelingsevent plaats. Dit keer samen met het Rijn IJssel, vanwege de samenwerking binnen de aspirant opleidingsschool Arnhem en Achterhoek. Het evenement stond in het teken van: ‘Samen verder in onderzoek’.

Feestje
Vicevoorzitter cvb, Sarien Shkolnik, opende de bijeenkomst: “Het vorige kennisdelingsevent ervaarde ik al als ‘een feestje’, vandaag wordt het alleen nog maar mooier. Deze keer werken we – in het kader van de aspirant opleidingsschool – samen met Rijn IJssel. Vanmiddag bundelen we onze kracht en delen we de onderzoeken die in de scholen gedaan worden. Ik verheug me er enorm op.”

Pitches
14 mensen presenteerden in een pitch van 1 minuut hun onderzoek; lio’ers, masters in opleiding, innovatiedocenten en twee mensen die promotieonderzoek doen. College Sander Berendsen hield de tijd nauwlettend in de gaten en kapte de sprekers na 1 minuut genadeloos af met behulp van artikelen uit de feestwinkel! Na de presentaties was er tijd om met de onderzoekers in gesprek te gaan en ideeën en ervaringen uit te wisselen.

De wisselloep praktijkonderzoek
De middag werd afgesloten met – voor het eerst – de uitreiking van een aanmoedigingsprijs: de ‘wisselloep praktijkonderzoek’. Een jury heeft de onderzoeken op verschillende aspecten beoordeeld, zoals: is het onderwerp belangrijk en urgent voor de ontwikkeling van het roc, is de uitkomst goed te delen en te verspreiden en kunnen de resultaten leiden tot professionalisering van docenten en optimalisering van het onderwijs?

Toolbox van Louise Elferink
Voorzitter cvb, Mirjam Koster, reikte als voorzitter van de jury de eerste wisselloep uit: “Allereerst de complimenten voor de mooie praktijkgerichte onderzoeken die vandaag gepresenteerd zijn. Toch kan er maar één de winnaar zijn van de aanmoedigingsprijs. Het winnende onderzoek is actueel, goed te delen en in verschillende sectoren en contexten te gebruiken.”
Docent Louise Elferink neemt blij verrast de eerste wisselloep in ontvangst voor haar onderzoek: Hoe motiveer je mbo-studenten om meerdere ideeën te ontwikkelen? Inmiddels heeft ze een toolbox met bijbehorende lessenserie ontwikkeld die studenten kunnen gebruiken tijdens het ontwerpproces.

Aanpassingen
Louise reageert: “Ik hoor vaak van collega’s dat ze de toolbox ook willen inzetten, ook collega’s uit andere sectoren. Met enkele kleine aanpassingen denk ik dat dat heel goed mogelijk is”.

Tot volgend jaar
Het kennisdelingsevent werd afgesloten door Ben Geerdink, voorzitter cvb van Rijn IJssel. Hij is erg enthousiast over de bundeling van de onderzoeken en geeft er graag een vervolg aan. Volgend jaar in Arnhem? Kan iedereen op dinsdag 11 februari 2020? Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.