Kenniscafé: apps voor docenten, voor in de les

Op 20 april vond het Kenniscafé ‘Klaar met Kahoot, op zoek naar wat nieuws’ plaats. Veel medewerkers van het Graafschap College waren nieuwsgierig naar andere middelen om de lessen leuk aan te kleden of met een app studenten te beoordelen. Vier docenten hebben elk enthousiast een app gepresenteerd die zij gebruiken in de les, daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag. De expert liep rond om de deelnemers te helpen om een les in elkaar te zetten. 

Nearpod, Quizlet, VEO-app en Lo Quiz

Niels Hebbink had een mini-les over de opties om studenten visueel antwoorden te laten geven met Nearpod. Manon Swiers daagde ons in competitieverband uit om vragen te beantwoorden in Quizlet. Maarten Jacobs liet zien hoe je met de VEO-app beoordelingen kunt geven. Daan de Vries sloot af met Lo Quiz waarbij studenten worden uitgedaagd om te gaan bewegen en buiten school locaties te zoeken en vragen te beantwoorden.

Na afloop werden ervaringen uitgewisseld en is er besloten dat er volgend schooljaar een vervolg moet komen met nieuwe apps. Er zijn vast meer collega’s binnen het Graafschap College die gebruik maken van een mooie tool en dat willen delen met collega’s!