Onlangs ging de post-hbo-opleiding ‘Brede Bekwaamheid Beroepsonderwijs’ van start. Het is de tweede keer dat het Graafschap College deze opleiding in-company aanbiedt, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.

Zo’n 20 (senior) docenten nemen deel aan deze tweejarige opleiding, die uit vijf leergangen bestaat. ‘Iedere docent een pedagoog-didacticus’ is onlangs van start gegaan, dit schooljaar staan ook ‘Iedere docent een ontwerper’ en ‘Leren in de digitale wereld’ op het programma. In het tweede jaar worden de volgende leergangen aangeboden: ‘Iedere docent een kritische professional’ en ‘Iedere docent een begeleider’.

Het Graafschap College vindt het belangrijk dat medewerkers investeren in hun professionele ontwikkeling. Het verbreedt je horizon en mogelijkheden, het maakt je werk aantrekkelijk en draagt bij aan sterker onderwijs. Daarom biedt de Graafschap Academie een scala aan mogelijkheden, zoals: opleidingen, cursussen, workshops, lezingen, intervisie, coaching etc.

Op de foto: Deelnemers aan de post-hbo-opleiding, gerangschikt naar ‘aantal jaren werkzaam bij het Graafschap College’.  De ‘oudste’ deelnemer is al 16 jaar in dienst.